Duizeligheid?

Last van aahoudende duizeligheidsklachten? Ondanks de goede zorg van behandelaren tot nu toe onvoldoende resultaat? Neemt duizeligheid uw leven over en bent u ten einde raad? Bij TopzorgGroep Berkenhof in Dordrecht kunnen we u verder helpen. Wij werken bij het behandelen van mensen met duizeligheid samen met Revalidatiecentrum Drechtsteden.

Soorten duizeligheidsklachten

Duizeligheid is medisch gezien een breed begrip. Daarom kan er niet gesproken worden over slechts één soort duizeligheid. Ook zijn er veel mogelijke oorzaken.
De meest voorkomende oorzaken van duizeligheid zijn:

- Plotse positieverandering van het hoofd (bv. vooroverbuigen, achterom kijken)
- Een verminderde werking van een evenwichtsorgaan door bijvoorbeeld een ontsteking van het    evenwichtsorgaan of door een klap tegen het hoofd
- Vestibulaire (evenwichtsorgaan), migraine
- Hyperventilatie  
- Bloeddrukschommelingen (orthostatische hypotensie)

Ook als er in het ziekenhuis geen goede verklaring wordt gezien voor uw duizeligheidsklachten, kan het zijn dat onze fysiotherapeuten wel iets voor u kunnen betekenen.

Behandeling

De behandeling begint met een  intake gesprek met één van onze fysiotherapeuten. U krijgt heldere informatie over het evenwichtsorgaan of andere betrokken delen, die verantwoordelijk kunnen zijn voor uw duizeligheidsklachten. Daarna vindt er een lichamelijk onderzoek plaats.

Op basis van het onderzoek wordt vaak met een combinatie van huiswerkoefeningen en ‘bevrijdingsmanoeuvres’ uw klachten te verminderen of op te lossen. Als hiervoor aanleiding is, kan de fysiotherapeut ook helpen om verdere diagnostiek te laten plaatsvinden; en u (via de huisarts) doorverwijzen naar een specialist voor verder onderzoek.