Expertises

✓ Fysiotherapeut
✓ Sportfysiotherapeut
✓ Voorste kruisband revalidatie
✓ Orthopedische revalidatie

Ruben Kamerbeek

Ik ben Ruben Kamerbeek. Ik heb in 2010 de bacheloropleiding fysiotherapie afgerond aan de hogeschool van Breda. Na 2 jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut, ben ik in 2013 gestart met de master sportfysiotherapie. In 2016 heb ik deze master afgerond aan de hogeschool van Rotterdam.

Als sportfysiotherapeut zie ik voornamelijk sporters die klachten hebben opgelopen tijdens en/of door het sporten. Daarbij heb ik mij de afgelopen jaren verder verdiept in klachten aan de heup, knie en enkel. Deze klachten zie ik dus ook veel vuldig in de praktijk. 

Wat ik erg leuk vind aan het werk als sportfysiotherapeut is dat ik veel in contact kom met enthousiaste sporters die erg balen van de blessure die ze hebben. Daarbij is het elke keer weer een uitdaging om te kijken naar de oorzaak van de blessure maar daarnaast ook aandacht te hebben voor het voorkomen van een nieuwe blessure. Hierbij ga ik uit van het totale mens principe. Ik geloof er namelijk niet in dat lichaam en geest los van elkaar kunnen functioneren. Door vervolgens op een actieve wijze te werken aan herstel en te kijken naar de mogelijkheden die de sporter nog heeft om in beweging te blijven is het elke keer weer een mooie uitdaging. 

Naast het helpen van sporters ben ik in het dagelijks leven ook zelf graag aan het sporten. Je kan mij vinden op het voetbalveld, de padelbaan en de tennisbaan.

BIG-register nummer: 89912973304
AGB-code: 04118142
e-mail: r.kamerbeek@topzorggroep.nl